E-handel med Joomla CMS

Joomla CMS har massor av tillägg för att bygga en e-handel eller produktkatalog. Beroende på ambitionsnivå finns det flera komponenter att välja bland. Men för att riktigt förstå fördelarna och möjligheterna med att bygga e-handel på Joomla CMS så måste man förstå nackdelarna med andra system...

Bygga e-handel med Joomla

... Om man t ex tittar på Magento eller Prestashop (två populära verktyg för e-handel) så är dessa helt fokuserade kring just bara e-handel. Vill man också ha ett system där man sköter webbsidan ”runt” e-handeln så är funktionerna där begränsade. När det gäller att enkelt bygga snygga kampanjsidor, rea-sidor, bloggar, dokumenthantering (manualer till produkter), mediaarkiv, supportsystem, flerspråksstöd och mycket annat så är de flesta e-handelplattformarna begränsade. Här kommer Joomlas styrka in och genom att utnyttja detta och koppla på en komponent för e-handel får man det bästa av båda dessa världar. På så sätt får ni en helhetslösning utan dyra extrakostnader för att specialutveckla ganska så enkla funktioner.

Då kanske du tror att komponenterna för e-handel är begränsade till Joomla? Nej, inte alls! Det finns flera att välja på och de mest etablerade har funnits i 10 år idag och utvecklats stadigt sedan dess. Webbshoppar med hundratusentals produkter med full internationell försäljning finns som referenser.

Kopplingar till alla de stora affärsystemen som Visma, Mamut och Pyramid finns. Likaså finns det kopplingar till alla de vanliga fraktbolagen.

Vi erbjuder de bästa tjänsterna för e-handel på web och i butik för 2018:

Swish-betalning - Svergies enklaste betalning

Kanske Svergies mest använda betalsätt idag! Den absolut största majoriteten av svenskar använder Swish mint en gång i veckan. Vi kan erbjuda alla våra shoppar betalning med Swish.

Smidig frakt för din webshop

Vi har funktioner för att integrera Unifauns fraktsystem för att underlätta alla era leveranser. Unifaun Online är det enda systemet du behöver för att koppla ihop dig med dina transportörer, lager, kunder och andra. Alla får den information de behöver

Kortbetalning i butik (sync med webshop)

Med iZettle kan du ta betalt direkt i din butik. Allt du behöver är en smartphone ller surfplatta. Det finns även kvittoskrivare och andra nödvändigheter för en liten till stor butik. Allt med lager och produkter helt integrerat med våra webbshoppar.
Electroneum webshop ehandel Sverige

Ta betalat med cryptovalutor Bitcoin, Electroneum, Litecoin och Ethereum (m fl) i din webbshop shop.

Naturligtvis finns det massor av olika betalsätt vi kan använda så som Klarna, Svea Webpay Payson, PayPal och 2Checkout och många mer. Vi har även utvecklat betalmetoder för att kunna ta emot de vanligaste kryptovalutorna som Bitcoin, Electroneum, Litecoin och Ethereum. Hör av er om det är någon specifik kryptovaluta ni vill att vi integrerar i er webbshop. Kontakta oss på info@joomlaproffs.se

Som guldpartners med Klarna kan vi erbjuda marknadens snabbaste kassa för båda företag och konsument. Klarna är tveklöst marknadsledande i Sverige och Norden och har alla viktiga betalsätt i sin portfölj så att ni kan erbjuda precis det som era kunder och partners behöver. Det är 100% säkert att använda Klarna för både köparen och säljaren. Dessutom har vi tagit fram en egen utcheckning till Klarna Checkout (Klarnas senaste kassa som bygger på version 4.x) med flera möjligheter för extremt snabba och enkla köp (många gånger kallat One Page Checkout).

Hur fungerar Klarna Checkout?

Med Klarna Checkout behöver kunden bara fylla i mejladress och postnummer och slutför sedan köpet. Enkelheten minimerar risken för att någon avbryter ett köp.

Smartare betalning

Först bekräftas köpet – sedan väljer köparen hur det ska betalas. Att köpet görs innan betalningen förenklar köpprocessen och gör att konverteringsgraden ökar.

Minimal administration

Oavsett om köparen väljer att betala med faktura, konto, banköverföring eller kort, har ni som handlare en enda kontakt, ett kontrakt och avstämningsfil. Enklare blir det inte.

Helt säkert

Det finns mycket att säga om det sofistikerade säkerhetssystemet bakom Klarna Checkout. Men det viktiga är detta: Vi tar hela risken. För både köpare och säljare.

För alla plattformar

Klarna Checkout är förberett för dator, mobil och surfplatta. Finns färdiga fungerande till bl a VirtueMart till Joomla.

Klarna Checkout – nu även för företagskunder (B2B och B2C)

Nu kan du som använder Klarna Checkout även sälja till företagskunder. Det betyder att det är den enda lösning du behöver – vad och hur du än säljer och med samma smidiga upplevelse.

Du kan nu aktivera företagsköp i Klarna Checkout. Köparen identiefieras enkelt som företagskund genom att, utöver mejl och postnummer, även fylla i organisationsnummer. Efter det kan kunden lätt välja separata fakturerings- och leveransadresser – så som man förväntar sig vid företagsköp. Det finns även möjlighet att lägga in kommentarer i ett fritextfält.

Andra funktioner vi tagit fram för e-handel är:

  • Intelligenta sökfunktioner (så era kunder alltid hittar vad de söker i er shop)
  • Kopplingar till affärsystem (Visma, Pyramid, Mamut m fl)
  • Kopplingar till fraktbolag (PostNord / Unifaun)
  • Avancerade e-handelskopplingar till AcyMailing, Mailchimp och reMarkety
  • Google Merchant & Google Analytics eCommerce

Joomlaproffs.se is not affiliated with or endorsed by the Joomla Project or Open Source Matters. The Joomla name and logo are used under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.

© Copyright 2011 - 2019 - W&N Media AB