Ny webb för OEM Electronics!

2018-12-11

OEM Electronics säljer komponenter och utrustning till elektronik- och aparattillverkare i norra Europa. De hade en webbsida som de var nöjda med men som de inte längre kunde utveckla vidare. Fler språk och funktioner som ”megamenyer” mm stod på önskelistan men deras tidigare CMS klarade inte av att leverera detta.


Joomlaproffs är inte bara web och joomla-entusiaster, vi har också en förkärlek till nya tech-trender. De senaste åren har det varit svårt att missa allt prat om blockchain-teknologi och kryptovalutor.

Bildexperten är ett familjeföretag som är inriktade på idrottsfotografering och skolfotografering. De fotograferar årligen barn och ungdomar runt om i landet, från Malmö i söder till Sundsvall i norr.

Sitter du i Stockholm och behöver hjälp med Joomla? Tveka inte att snegla västerut och hör av dig till oss på Joomlaproffs.

Som ni vet så gillar vi ramverket YOOtheme Pro skarpt.  Så när Skibranäs, som är en gammal trogen kund till oss, kände att det var dags att få en rejäl makeover på sin sajt så var det ingen tvekan på vad vi skulle göra. De byggde redan på YOOthemes tidigare ramverk (Warp 7) så steget till nya YOOtheme Pro var inte så långt.

Man behöver inte sitta på statshemligheter för att idag bli utsatt av hackare eller robotar som försöker ta information från ens webbsida.

Då var arbetet klart med ännu en webbshop byggt på Joomla CMS. Ren och enkel design blandat med kraftfulla funktioner för filtrering.

Joomlaproffs Claes Norin var den senaste gästen hos pixpro labs där han fick prata om företagande, joomla och livet ihop med Pixpros Sara Watz se videon här.

Kriget mellan webbläsarna har pågått länge. I begynnelsen var det Netscape som utmanade Internet Explorer. Sedan kom Google och Mozilla med deras produkter Chrome och Firefox.

Vi lanserar stolt vår nya internationella webbsida för Linuxservrar och egen hostade öppen källkod lösningar! SyntaxServer.io

Joomlaproffs.se startar en officiell Telegram grupp där alla nybörjare, hobbyanvändare och professionella gurus kan mötas snacka och ge tips och råd till varandra.

Har du både webbshop och fysisk butik? Då är vår nya komponent VMiZettle ett måste.

Smakjakt.se som drivs av Hults Dryck och Delikatess säljer importerade spritsorter via sin e-handel med en koppling till systembolaget.

Behöver du ett extra säkert login till ditt Joomlaprojekt? Med BankID, standardlogin på både banker och myndigheter i Sverige, släpper ni endast in accepterade personer på er webbsida.

Vi gjorde två nya enkla shoppar åt samma kund. När det inte blir mer kostnader att starta 10 istället för 1 webshop finns det många strategiska möjligheter för affärer.

Bergsala AB ville enkelt och smidigt kunna jobba mellan en liveserver och en utvecklingsmiljö för att ständigt kunna vidareutveckla sidan utan att behöva störa livesidan.  För att klara av detta krävdes en avancerad funktion som flyttar filer och databasen mellan två servrar samtidigt som konfigurationen justeras automatiskt.

Joomla World Conference gick i år av stapeln i den eviga staden Rom. Det var som vi tidigare nämnt första gången konferensen skedde på europeisk mark och det verkar även bli den sista gången. Anledning är att Joomla World Conference som varit ett årligt evenemang sedan 2011 kommer upphöra för att istället ge plats åt en satsning på mer lokala Joomlakonferenser.

För tredje året i rad vinner Joomla världens största omröstning kring CMS-verktyg och tar hem priset för bästa gratis-CMS.

En av våra kunder behövde ett antal webshoppar för att göra det enkelt att köpa och beställa olika sorters produkter ur deras stora sortiment.

Effecta jobbar med miljövänliga värmelösningar och är pionjärer för solpaneler i Sverige.

tidningenkulturen.se har funnits ända sedan begynnelsen 2006 då Joomla såg dagens ljus med att den första versionen 1.0 släpptes.

I november är det dags för Joomlas årliga världskonferens. Det är sjätte gången den hålls och i år är första gången den kommer hållas i Europa.

Vi byggde ny modern presentationswebbsida till Furetank Rederi i Göteborg

Nintendo.se vann pris för årets bästa företagshemsida på joomlakonferensen J and Beyond.

Vi byggde ett skräddarsytt bokningssystem åt Ski Branäs så de smidigt och enkelt kan hantera uthyrning av fjällstugor.

Sedan en ett par månader tillbaka har vi börjat jobba med tyska företaget YOOthemes nya ramverk. De kallar detta "YOOtheme Pro" och det ger oss fantastiska verktyg att verkligen lyfta design och presentationen på webbsidor.

Nya Joomla 3.7 är här med över 700 förbättringar. Mycket fokus har lagts för att förenkla användandet för webmasters. Det behövs nu betydligt färre klick för att göra de vanligaste sysslorna i Joomla och detta sparar tid för alla. Optimeringar i koden har också snabbat upp sidvisningar i backend avsevärt vilket resulterar i rappare arbete mellan alla funktioner.

Joomlaproffs bygger om webbsidan till Götheborgske Spionen, Göteborgs universitets anrika tidning med spår från 1700-talet.

Joomlaproffs lanserar nästa stora uppdatering till komponenten VMuikit. VMuikit är en funktion som hjälper webbutvecklare/webbyråer med att göra snygga webbshoppar.

Efter ett spännande år med massor av nya spännande kunder och projekt säger vi adjö till 2016 och ser fram emot ett nytt 2017.

Vi har utvecklat ett intranät för Sveriges näst största parti Moderaterna.

Vi har utvecklat Nintendos nya sajter för Sverige och Norden.

Nu har Linux Foundation dragit igång en tjänst och kampanj för att ge alla sajter gratis SSL/https.

Igår släpptes Joomla 3.6.3 som är en buggfix release till Joomla CMS. Alla rekommenderas att uppgradera.

Det arbetas väldigt mycket med Joomla 3.7 just nu och många nyheter har redan börjat presenteras.

Lärportaler för företag, föreningar, skolor eller universitet kan få många fördelar att bygga sin plattform på Joomla CMS.

© Copyright 2011 - 2018 - W&N Media AB