Sveriges främsta Joomla-webbyrå
sv Swedish en English
17 december 2012

Joomla världskonferensen 2012

Joomla världskonferensen 2012

Joomlaproffs var i november på plats då den första världskonferensen för joomla hölls i San Jose. Joomlautvecklare och företag från hela världen hade tagit sig till Ebays lokaler i Silicon Valley...

Joomla världskonferensen 2012 – sammanfattning

Joomlaproffs var i november på plats då den första världskonferensen för joomla hölls i San Jose.

Joomlautvecklare och företag från hela världen hade tagit sig till Ebays lokaler i Silicon Valley för att ta del av föreläsningar och diskussioner om framtidsplanerna för både Joomla och dess gemenskap.

Här presenteras några noteringar och punkter efter konferensens alla föredrag:

Joomla 3 och framtiden

Mark Dexter och Kyle Ledbetter höll en presentation om Joomla 3 som är den nya versionen av Joomla och kommer ligga till grund för de närmaste årens versioner 3.1, 3.2 och 3.5.

Kyle jobbar på eBay och är den personen som tryckt på angående användningen av Twitter Bootstrap. Läs mer om detta här. Twitter Bootstrap har redan blivit adopterat av de flesta stora utvecklarna av tillägg och templates till Joomla och det är en enorm skillnad på utseendet och känslan vid vanlig navigering genom Bootstrap.

Kyle fortsatte och berättade om Joomla 3.1 där man nu jobbar mycket med att skriva om så alla javascript bygger på jquery istället för mootools. De kommer även se till att det kommer fler ikon-paket och att Joomla hela tiden rullar på senaste Bootstrap då det fortfarande är relativt nytt och förbättringar sker konstant.

Efter 3.1 kommer Joomla 3.5 och där kommer man att jobba med en ny administrationsfunktion som gör det möjligt att hantera webbsidor och ändra dess innehåll och struktur direkt från sidans framsida. Det är även nu bestämt att en 3.2 version kommer att släppas för att kunna fortsätta utvecklandet kring mer experimentella funktioner som inte kommer tas med i Joomla 3.5.

Mark Dexter, som genom åren skrivit mycket kod för Joomla och som dessutom är mycket aktiv i buggrapporteringen, fortsatte sen presentationen med att tala om den nya generella drivrutinen för databaser i Joomla 3. Poängen är att gör det enklare att köra Joomla på andra databaser än MySQL som tidigare varit den vanligast. Redan idag är det möjligt att köra Joomla 3 på MicrosoftSQL och PostGreSQL.

Mark talade också en del om hur det går till om man vill föreslå nya funktioner eller bidra med kod till Joomla 3. Han underströk också vikten av att fler hjälper till med att rapportera buggar. Under 2012 har 110 personer hjälpts åt med att lägga till 62 funktioner och fixat 745 buggar.

 


 

Kvinnor i Joomlasfären

Andelen kvinnor på Joomlas första världskonferens uppgick till 23% vilket är ganska mycket i teknologivärlden men allt annat än tillräckligt. Dianne Henning har skrivit mer kring detta...

http://magazine.joomla.org/issues/issue-dec-2012/item/1017-the-x-factor-and-women-in-joomla


 

Joomla Extension Directory (JED)

Matthew Baylor från Natural Selection Webdesign (https://natselection.com/) har tagit på sig ett stort jobb med att skriva och strukturera om biblioteket av Joomlatillägg. Biblioteket finns på extensions.joomla.org och är en del som blivit lite släpande i de senaste årens intensiva förbättringsarbete.

Tanken är att det skall bli mer rättvisa betygsättning och bättre sorteringsmöjligheter samt en ny layout som Kyle Ledbetter skissat på här:

Klicka för större bild

Här kan ni också se hela föredraget:

 


 

Några bilder:

Vad är Klarna Checkout och hur fungerar det?

Vad är Klarna Checkout och hur fungerar det?

Med Klarna Checkout behöver kunden bara fylla i mejladress och postnummer och slutför sedan köpet. Enkelheten minimerar risken för att någon avbryter ett köp.

Smartare betalning

Smartare betalning

Först bekräftas köpet – sedan väljer köparen hur det ska betalas. Att köpet görs innan betalningen förenklar köpprocessen och gör att konverteringsgraden ökar.

Minimal administration

Minimal administration

Oavsett om köparen väljer att betala med faktura, konto, banköverföring eller kort, har ni som handlare en enda kontakt, ett kontrakt och avstämningsfil. Enklare blir det inte.

För alla plattformar

För alla plattformar

Klarna Checkout är förberett för dator, mobil och surfplatta. Finns färdiga fungerande till bl a VirtueMart till Joomla.

Helt säkert

Helt säkert

Det finns mycket att säga om det sofistikerade säkerhetssystemet bakom Klarna Checkout. Men det viktiga är detta: Vi tar hela risken. För både köpare och säljare.

 

Del 2 kommer snart...

Se mer presentationer på Joomlas Youtube:

http://www.youtube.com/user/joomla?feature=watch

 

 

Relaterade nyheter:

Joomlaproffs.se is not affiliated with or endorsed by the Joomla Project or Open Source Matters. The Joomla name and logo are used under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.

© Copyright 2011 - | W&N Media AB