Sveriges främsta Joomla-webbyrå
sv Swedish en English
15 mars 2019

Ny miljövänlig backupserver till Joomlaproffs.se

Ny miljövänlig backupserver till Joomlaproffs.se

Joomlaproffs har investerat i nya backupserverar baserade på ARM-processorer. Men vad är då ARM och vad det som är så bra med dessa? Jo, hjärnan i datorn är dess CPU...

Tidigare har  Intel och AMD dominerat denna marknaden för datorer men detta håller på att ändras. ARM ,som inte alls är ny på marknaden, har tidigare främst fokuserat på batteridrivna och bärbara enheter som mobiltelefoner. Nu har de även gett sig in i servermarknaden med inga mindre än Amazon som tillverkningspartner.

ARM-proccesorer är mycket energisnåla just för att de anpassats för drift med batteri. De har också sagts att de är lite långsamare än en processor med motsvarig klockfrekvens av Intel men detta är inte helt rätt. Moderna ARM-proccesorer har bevisat att de kan prestera lika bra och bättre – men till en mycket lägre strömförbrukning.

Är det bara att byta ut sin gamla server mot en ARM-baserad då för att spara energi? Nej tyvärr är det inte så enkelt utan all mjukvara måste vara kompatibel med ARMv7 (istället för Intels x86). Detta gör att mycket av den mjukvara som finns inte än är kompatibel än. Detta håller såklart på att ändras och mer och mer mjukvara får nu versioner för ARMv7.

Våra backupserverar är online och klarar att backa up 6TB per server och sparar både in energi och pengar.

Hör av er om ni är intresserad av egna backuplösningar så berättar vi mer!

Relaterade nyheter:

Joomlaproffs.se is not affiliated with or endorsed by the Joomla Project or Open Source Matters. The Joomla name and logo are used under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.

© Copyright 2011 - | W&N Media AB