Joomla 2.5.4 släpps med många buggfixar!

2012-04-02

En kort nyhet om version 2.5.4 som släpptes idag!

Idag kom en ny version av joomla med inte mindre än 157 fixar från buggspåraren. Där var även 3st helt nya funktioner till joomla. Vi har uppgraderat alla våra kunder med vårt supportavtal. Vi rekommenderar er att göra denna uppgradering också. Hör av er om ni är intresserad av vårt Joomla supportavtal!

Läs mer om uppgraderingen

 

 


Vi är glada att kunna presentera en ny referens och en systersajt till Joomlaproffs.se

ref videoproffs

Videoproffs.se kan erbjuda videoanimeringar, vinjetter, företagspresentationer och kortare film som reklamfilm eller musikvideo. Att presentera information genom rörliga bilder har länge varit ett effektivt sätt att snabbt få ut ett budskap. Presentera ditt företag eller din produkt genom en kort film på hemsidan eller lägg upp den på videosajter som Vimeo och YouTube.

Vi är glada att kunna lägga denna Joomla 2.5 sajt bland våra referenser och hoppas att ni tar kontakt med dem om ni söker någon form av rörlig bild! Kontakta Videoproffs.se

Är ni istället imponerade av deras webbsida och söker något liknande? Kontakta oss här!

 

 

Nordens största badrumsutställare gav Joomlaproffs uppdraget att ta fram ny webbplats.

ref frejjonsson

Frej Jonsson är en stor aktör inom badrum och VVS för privatpersoner och grossister. Deras utställningslokal i Göteborg är Nordens största för badrum. De valde att ge Joomlaproffs.se uppdraget att färdigställa en ny webbsida med modern design. Vi på Joomlaproffs.se antog utmaningen och både vi och Frej Jonsson är idag nöjda då vi på rekordtid kan lansera sidan.

Se resultatet på www.frejjonsson.se och kontakta gärna oss ifall även du funderar på ny webbplats. Ifall du funderar på nytt badrum kan vi passa på att tipsa om Frej Jonssons jippodagar som pågår fram till och med 1 april.

Kontakta Joomlaproffs.se här

 

Joomlaproffs.se har precis gjort klart
Steelwrist ABs nya nyhetsbrevmall.

steelwrist mailchimp2

Steelwrist är smarta och gör som många andra och använder Mailchimp.com som sin grund för sin epostbaserade marknadsföring. Steelwrist AB omsatte 71 miljoner 2010 och tillverkar snabbfästen och tiltrotatorer till bl a grävmaskiner. Läs mer om dom på www.steelwrist.se

Hör av er om ni också är intresserade av Mailchimp eller kanske redan använder Mailchimp men behöver en ny mall som passar er grafiska profil!

Kontakta Joomlaproffs.se här

 

Enligt Wall Street Journal kommer google inom de närmaste månaderna att göra stora förändringar i hur deras sökresultat genereras. Detta kommmer bli en av de största förändringarna i Googles sökmotor någonsin. Det som är nytt ska vara något som kallas "Sematic Search" och går ut på att sökmotorn förstår själva meningen med sökorden och ska även kunna skilja på dubbeltydiga ord.
 
Detta kommer såklart innebära en hel del för sökordsoptimering och hur olika sidor rankas av google. Läs hela artikeln från Wall Street Journal här.

 

 

 

seo google

 Joomlaproffs gillar Mailchimp.

 

chimpVi på Joomlaproffs vill gärna tipsa om Mailchimps nyhetsbrev. Mailchimp är en global nyhetsbrevtjänst där man betalar efter antalet prenumeranter och antalet skickade brev. Små företag kan även klara sig på gratisversionen som täcker 12 000 brev i månaden och upp till 2000 prenumeranter.
 
En extra anledning till att vi gillar Mailchimp är att det går att integrera med Joomla så man styr allt från sina administratörssidor. Vi designar också mallar till Mailchimp som gör att nyhetsbreven också kan matcha hemsidans layout. Läs mer om Mailchimp eller kontakta oss om du vill veta mer om mallar till nyhetsbrev.

 Joomlaproffs lanserar DonsöDatas nya webbsida

ref donsodata

Idag lanseras DonsöDatas nya hemsida som vi byggt i Joomla 2.5. DonsöData arbetar med maritima IT-lösningar och har tagit hjälp av oss att både designa och utveckla sin nya hemsida. Då de arbetar mot både svenska och internationell kunder finns sidan i såväl svensk som engelsk version. Vi har även installerat ett ärendehanteringssystem för bättre support.

DonsöData tog även hjälp av vår copywriter för texten till sidan. Se den färdiga sidan här.

Ja, det låter som ett skämt men det finns faktiskt en koppling mellan WHO (World Health Organization) och dess möjliga antites McDonalds. Båda använder faktiskt Joomla för att bygga några av sina webbplatser. Detta är två exempel på stora företag och organisationer som förlitar sig på Joomla för att bygga webbplatser. Om du har en global hamburgerkedja eller en världshälsoorganisation är du välkommen att kontakta oss. Om du inte har det men ändå är intresserad av joomla så hör gärna av dig med. 

joomla logoJoomla har nyligen fått nytt stöd för databaser som Microsoft SQL och PostGreSQL samt Oracle. Detta gör Joomla mer skalbart för stora företag. Ryan Ozimek på Joomla säger att detta var ett steg som gjordes då det blir allt större företag som börjar använda Joomla till Intranät och stora webbplattformar. Tidigare var det endast MySQL databaser som hade stöd.meego

MeeGoSweden är ett community med över 1300 medlemmar som har funnits sedan 2009. När MeeGoSweden skapades var det Joomla 1.5 som var den senaste versionen. Skaparna av MeeGoSweden insåg att det var dagas att uppgradera till den nya LTS versionen Joomla 2.5. Vi gjorde alla förberedelser och migrerade deras forum med över 25tusen poster. 

Allt gick som på räls!

Hör av er om ni vill ha hjälp att uppgradera er sida!

 

 

 

Här kan ni se vår nya korta presentation för Joomlaproff.se


Hör av er om ni har frågor!

Joomlablogger.com har postat en intressant artikel om varför du bör uppgrader din Joomla 1.5 sida.

Det finns många direkta och andra mer långsiktiga anledningar. Säkerheten och PHP/MySQL stödet är något som oroar då Joomla 1.5 snart slutar få uppdateringar.

Läs artikeln här

 

En säkerhetsuppdatering till Joomla 2.5 har kommit

Tätt inpå lansering kom den första uppdateringen som har tagit tag i en några mindre fel som upptäckts efter släppet. 2 st. säkerhetsfixar är med och 30 st. från bugg-trackern. Läs mer...

Joomla.org har lagt upp en artikel med några av de nyheter som är med i Joomla 2.5.

Till att börja med så är hela kärnmotorn/plattformen helt ny och har nu versionsnummer 11.3. Nyheter i plattformen är att det nu är enklare för utvecklare att göra funktioner som redigerar bildfiler och det är enklare att generera tabellkod. Nya plattformen har också den nya MooTools 1.4 integrerad.

Mer nyheter är en ny smart sökfunktion som dynamiskt hjälper användaren med förslag på söktermer under tiden de skrivs. Detta har vi sett ganska länge på Google och det är skönt att det nu även blivit en naturlig del av Joomla.

Spam och fejkkonton är nu historia då Joomlakärnan har stöd för reCaptcha direkt vid installation. Förut fick man förlita sig på tredjepartsfunktioner för detta.

I stort sätt all administration har blivit förenklad med flerval för operationer som kopiera och flytta.

Ja, detta är bara en liten skrapning på ytan av vad som är nytt. Läs denna artikel för mer info...

Joomla 2.5

Idag den 24 januari 2012 släpps den nya och efterlängtade versionen av Joomla!

Många spännande nyheter utlovas och vi är riktigt sugna på att börja testa. Joomla 2.5 är en såkallad LTS version (Lång-Tids-Support) som betyder att det kommer fixar och uppdateringar i 2 år till vilket gör att det är en mycket säker och bra satsning för er nya webbplats.

Har ni en äldre version av Joomla och vill uppgradera? Läs mer här...

Joomlaproffs.se is not affiliated with or endorsed by the Joomla Project or Open Source Matters. The Joomla name and logo are used under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.

© Copyright 2011 - 2019 - W&N Media AB