foretagshemsidor notebookMobilanpassad & responsiv webbdesign

Det vanligaste vi gör när vi försöker få en så bra mobil upplevelse som möjligt är att vi bygger webbsidan på ett bra ramverk för detta. Det finns flera till Joomla och vi har erfarenhet i de flesta. Vi kan verkligen rekommendera UIkit från Yootheme men vi gillar också T3 från Joomlart och Gavicks Gaverns ramverk. Genom att bygga på något av detta (om man gör det rätt) så får man en helt responsiv design som anpassar sig dynamiskt efter hur bred webbläsaren är. Detta betyder att den anpassar sig efter hur du håller din smartphone eller surfplatta. Stående eller liggande ger olika bredd och direkt anpassar sig webbsidan för att utnytja hela bredden.

Med en mobilanpassad webbsida ser du till att det är snyggt och enkelt att navigera mellan sidorna på en mobiltelefon. Det är också viktigt att anpassa kontaktformulär och länka telefonnummer för att underlätt ännu mer för besökare som använder smartphones.

Det finns två sätt att lösa användarvänligheten i en smartphone; repsonsiv design eller mobilanpassad design. I en responsiv mall så justerar sig innehållet helt automatiskt efter bredden på webbläsaren. T ex blir 3 kolumner - 1 kolumn. Vid en så kallad mobilanpassad mall så byggs en helt egen fristående design till just smartphones (och äldre surfplattor). Innehållet är fortfarande hämtat direkt från databasen men en annan layout och meny laddas in när webbsidan känner att det är en mobilenhet som används av besökaren.

Våra mobilanpassade Joomla-mallar bygger på det senaste ramverken som gör att hela er webbsida känns som en "app". Ramverken uppdateras kontinuerligt och förbättringar görs hela tiden vilket gör att er mobilanpassning förbättras och blir snabbare allt eftersom utveckligen fortsätter.

Olika ramverk:

app mobil responsiv design

Bootstrap

Bootstrap är tveklöst det mest använda ramverket. Joomlas backend bygger på det. Utvecklades av Twitter för att användas på deras webb och i deras backend. http://getbootstrap.com/

metro snabb

UIkit

Ett av våra favorit ramverk då det är extremt snabbt att utveckla med. Många av våra projekt har gjorts i detta ramverk. https://getuikit.com/

metro jquery mobile

Materialize

Med mycket erfarenhet i användargränssnitt har teamet bakom Materialize skapat mer än ett ramverk, nästan som en filosofi kring hur webben "borde" fungera. http://materializecss.com/

app mobil responsiv design

Foundation

Ett mycket avancerat och välgjort ramverk som uppdateras i mycket hög takt. http://foundation.zurb.com/

metro snabb

HTML5 och CSS3

Med kunskap om hur man bygger bra responsiv kod så behöver man inte bygga på ett ramverk. Med HTML5 och CSS3 kan man bygga allt som behövs.

metro jquery mobile

Jquery Mobile

Jquery Mobile är ett verktyg för att skapa väldigt "app-lika" webbsidor. https://jquerymobile.com/Kontakta oss

Tveka inte på att höra av er!
Kom in på en kaffe så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda!

Joomlaproffs i Göteborg

Epost info@joomlaproffs.se

Kungsgatan 48A
411 15 Göteborg

Joomlaproffs.se är en del av W&N Media AB.

Facebook Twitter G+ Linkedin Pinterest

Fält markerade med * är obligatoriska

Vi jobbar gärna på ert nästa projekt!

Joomlaproffs är ett gäng dedikerade och duktiga Joomla-utvecklare och designers. Vi skapar moderna,
lätthanterade och funktionsrika webbsidor med CMS-verktyget Joomla.

Med Joomla CMS så får ni en plattform att växa i!